2009. június 9., kedd

Cosmic Gate

Claus Terhoeven (Nic Chagall) és Stefan Bossems (DJ Bossi) 1997-ben ismerkedetk meg. 1998 novemberében készítették el első közös alkotásukat, mely a The Drums címet kapta, ekkor szüleettt meg a Cosmic Gate. Ezen a ponton Nic és Bossi kiléptek rezidens dj állásukból, melyeket a legnagyobb német klubokban töltöttek be, hogy teljes odaadással a produceri munkásságukra tudjanak koncentrálni. Következő lemezeik - Mental Athmosphere, Somewhere over the rainbow – mind nagyobb sikert értek el, mint a The Drums, az igazán nagy áttörést azonban a Fire Wire hozta el számukra, mellyel eladási rekordokat értek el Németországban és az Egyesült Királyságban. Az első nagylemezük, a Rhythm & Drums szintén átütő sikert aratott.

A sikereket 2002 nyarán egy újabb kislemez követte The Truth címmel, majd még egy nagylemez, No More Sleep címmel, mely első helyet ért el a német top listákon a megjelenés első hetében. Ekor már olyan neves producerekkel dolgoztam együtt, mint Ferry Corsten, Svenson & Gielen, DJ Scot Project, Green Court, Dave 202. Még ugyanebben az évben jelent meg a The Wave / Raging című maxi, ezután pedig egy hosszabb alkotói szünet következett. 2004-ben jött ki a Different Concept, majd 2005-ben a Back 2 Back Vol. 2 című mixlemez, majd a Jan Johnston által énekelt I Feel Wonderful, és szintén 2005-ben a The Drums új kiadása.

2006-ban a srácok nagy meglepetést okozva teljesen átalakulva tértek vissza egy új szerzői albummal, mely az Earth Mover nevet kapta. A duó ezen a ponton szakított a hard-trance-el, a 13 dalt tartalmazó lemez a progressive stílusra jellemző sokkal letisztultabb és kifinomultabb hangzásvilággal rendelkezett. Ami megmaradt, az profi kivitelezés és a gyönyörű vokálok. Az első maxi, ami a nagylemezről megjelent, a Should've Known volt, mely rögtön 3 kiadó által 7 kiadásban jelent meg, ezt követte az Analog Feel és a Body Of Conflict 2007-ben, majd 2008-ban A Day That Fades.

A duó idén februárban ismét új kislemezzel jelentkezett, mely a Not Enough Time címet kapta, és Emma Hewitt gyönyörű hangjának, valamint a mostanra etalonná vált Cosmic Gate-es progressive hangzásnak köszönhetően hatalmas siker lett. Alig egy hónap elteltével jött az új album, mely a Sign Of The Times címet kapta. A 13 dalt tartalmazó lemez egyedülálló, profi munka, egész végig jellemzi a Cosmic Gate egyedi hangzásvilága, a vokálok ismét gyönyörűek, a dalokat azóta a legismertebb dj-k játsszák szettjeikben. Májusban egy újabb kislemez jelent meg az albumról Sign Of The Times / F.A.V. címmel, a két dalhoz két-két verzió készült. A srácok a producerkedés mellett a dj tevékenységet sem hanyagolják, online rádiók és a legnagyobb rendezvények állandó vendégei.

Nincsenek megjegyzések: